Lajmet e industrisë

 • Transmetimi i lidhësve koaksial RF

  Transmetimi i lidhësve koaksial RF

  Lidhësi koaksial RF është një komponent i instaluar në një kabllo ose instrument, një pajisje elektronike që përdoret për lidhjen elektrike ose ndarjen e linjës së transmetimit, dhe është një pjesë e linjës së transmetimit, me të cilën komponentët (kabujt) e sistemit të transmetimit mund të lidhe Ose di...
  Lexo më shumë
 • Integrimi satelitor-tokësor është bërë trend i përgjithshëm

  Integrimi satelitor-tokësor është bërë trend i përgjithshëm

  Aktualisht, me avancimin gradual të planeve të vendosjes së konstelacioneve satelitore StarLink, Telesat, OneWeb dhe AST, komunikimet satelitore në orbitë të ulëta janë përsëri në rritje.Thirrja për "bashkim" midis komunikimeve satelitore dhe komunikimeve celulare tokësore është ...
  Lexo më shumë
 • Ndryshim inovativ, Outlook the Future-IME2022 i mbajtur në Chengdu Grandly

  Ndryshim inovativ, Outlook the Future-IME2022 i mbajtur në Chengdu Grandly

  Konferenca e 4-të e Mikrovalëve Perëndimore e IME2022 u mbajt me ceremoni në Chengdu.Si një mbledhje madhështore e mikrovalëve, valëve milimetrike dhe antenave me ndikim të industrisë në rajonin perëndimor, Konferenca e Mikrovalëve Perëndimore të këtij viti vazhdoi të zgjerojë shkallën e saj në...
  Lexo më shumë
 • Çfarë është pjesa e përparme RF?

  Çfarë është pjesa e përparme RF?

  1) Pjesa e përparme RF është komponenti kryesor i sistemit të komunikimit Pjesa e përparme e frekuencës së radios ka funksionin e marrjes dhe transmetimit të sinjaleve të radiofrekuencës.Performanca dhe cilësia e tij janë faktorët kryesorë që përcaktojnë fuqinë e sinjalit, shpejtësinë e lidhjes në rrjet, gjerësinë e brezit të sinjalit, bashkë...
  Lexo më shumë
 • LoRa VS LoRaWan

  LoRa VS LoRaWan

  LoRa është shkurtim për Long Range.Është një teknologji e kontaktit të afërt në distancë të ulët dhe në distancë.Është një lloj metode, veçoria më e madhe e së cilës është distanca më e madhe e transmetimit me valë në të njëjtën seri (GF, FSK, etj.) e përhapur më larg, problemi i matjes së largësisë...
  Lexo më shumë
 • Përparësitë e teknologjisë 5G

  Përparësitë e teknologjisë 5G

  Është informuar nga Ministria e Industrisë dhe Teknologjisë së Informacionit të Kinës: Kina ka hapur 1,425 milionë stacione bazë 5G dhe këtë vit do të promovojë zhvillimin në shkallë të gjerë të aplikacioneve 5G në vitin 2022. tingëllon sikur 5G me të vërtetë hyn në jetën tonë reale, kështu që pse a ne...
  Lexo më shumë
 • Çfarë do t'u sjellë 6G njerëzve?

  Çfarë do t'u sjellë 6G njerëzve?

  4G ndryshon jetën, 5G ndryshon shoqërinë, pra si do t'i ndryshojë njerëzit 6G dhe çfarë do të na sjellë?Zhang Ping, një akademik i Akademisë Kineze të Inxhinierisë, një anëtar i Komitetit Këshillimor të Grupit të Promovimit IMT-2030(6G) dhe një profesor në Universitetin e Pekinit...
  Lexo më shumë