Përforcues me zhurmë të ulët

LNA Një përforcues me zhurmë të ulët përdoret përgjithësisht si një parapërforcues me frekuencë të lartë ose me frekuencë të ndërmjetme për lloje të ndryshme marrësish radio, si dhe qarqe amplifikuese për pajisjet e zbulimit elektronik me ndjeshmëri të lartë. Kur amplifikoni sinjale të dobëta, zhurma e gjeneruar nga amplifikatori mund të ndërhyjë ndjeshëm në sinjal. Prandaj, shpresohet të zvogëlohet kjo zhurmë për të përmirësuar raportin sinjal-zhurmë të daljes. Degradimi i raportit sinjal-zhurmë i shkaktuar nga amplifikatori zakonisht shprehet me figurën e zhurmës F.

Përforcues me zhurmë të ulët janë një komponent i rëndësishëm i qarkut marrës, i cili përpunon dhe shndërron sinjalin e marrë në informacion. LNA-të janë menduar të jenë afër pajisjes marrëse për të reduktuar humbjen e ndërhyrjeve. Ato kontribuojnë vetëm me një sasi të vogël zhurme (të dhëna të padobishme) në sinjalin e marrë pasi që çdo gjë do të degradojë rëndë sinjalin tashmë të dobësuar. Një LNA përdoret kur raporti sinjal-zhurmë (SNR) është i lartë dhe duhet të reduktohet me afërsisht 50% ndërsa fuqia rritet. Komponenti i parë i një marrësi për të përgjuar një sinjal është LNA, duke e bërë atë një komponent kritik në procesin e komunikimit.

Aplikimet e amplifikatorit me zhurmë të ulët

LNA ka përjetuar zhvillimin e hershëm të amplifikatorëve parametrikë të lëngshëm të ftohur me helium dhe amplifikatorëve parametrikë të temperaturës së dhomës. Me zhvillimin e shpejtë të teknologjisë, vitet e fundit ajo është zëvendësuar nga amplifikatorët e tranzistorit me efekt mikrovalor. Ky lloj amplifikuesi ka karakteristika të shkëlqyera të madhësisë së vogël, kostos së ulët dhe peshës së lehtë. Sidomos për sa i përket karakteristikave të radiofrekuencës, ai ka karakteristikat e zhurmës së ulët, brezit të gjerë të frekuencës dhe fitimit të lartë. Është përdorur gjerësisht në brezat e frekuencave C, Ku, Kv dhe të tjera. Dhe temperatura e zhurmës së amplifikatorëve me zhurmë të ulët të përdorur zakonisht mund të jetë më e ulët se 45K.

përforcues me zhurmë të ulët (LNA) është projektuar kryesisht për aplikacionet e stacioneve bazë të infrastrukturës së komunikimit celular, të tilla si kartat e komunikimit pa tel të transmetuesit, amplifikatorët e montuar në kullë (TMA), kombinuesit, përsëritësit dhe pajisjet me brez të gjerë me valë në distancë/digjitale. Shifra e ulët e zhurmës (NF, Noise Figure) ka vendosur një standard të ri. Aktualisht, industria e infrastrukturës së komunikimit me valë po përballet me sfidën e sigurimit të cilësisë dhe mbulimit më të mirë të sinjalit në spektrin e mbushur me njerëz. Ndjeshmëria e marrësit është një nga kërkesat më kritike në projektimin e shtegut të marrjes së stacionit bazë. Zgjedhja e përshtatshme e LNA, veçanërisht LNA e nivelit të parë mund të përmirësojë shumë performancën e ndjeshmërisë së marrësve të stacionit bazë, dhe indeksi i ulët i zhurmës është gjithashtu një qëllim kryesor i projektimit.

Nëse keni ndonjë nevojë përLNA, mirë se vini të kërkoni: sales@cdjx-mw.com.


Koha e postimit: Qershor-13-2023