Inquiry
Form loading...
 • Телефон
 • Е-пошта
 • YouTube
 • линкедин
 • Вести од индустријата

  Што е критична комуникација?

  Што е критична комуникација?

  2023-11-30
  Критичните комуникации се однесуваат на размена на информации кои се клучни за функционирањето и безбедноста на поединците, организациите или општеството како целина. Овие комуникации често се чувствителни на време и може да вклучуваат различни канали и технологии. В...
  Види Детали
  Пренос на RF коаксијални конектори

  Пренос на RF коаксијални конектори

  2023-03-10
  RF коаксијалниот конектор е компонента инсталирана во кабел или инструмент, електронски уред кој се користи за електрично поврзување или раздвојување на далноводот и е дел од далноводот со кој компонентите (каблите) на преносот. .
  Види Детали
  Сателитско-копнената интеграција стана општ тренд

  Сателитско-копнената интеграција стана општ тренд

  2022-12-20
  Во моментов, со постепеното унапредување на плановите за распоредување на сателитски констелации на StarLink, Telesat, OneWeb и AST, сателитските комуникации со ниска орбита повторно се во пораст. Повикот за „спојување“ меѓу сателитските комуникации и копнените мобилни...
  Види Детали
  Иновативна промена, Outlook the Future-IME2022 се одржа во Ченгду Грандли

  Иновативна промена, Outlook the Future-IME2022 се одржа во Ченгду Грандли

  2022-11-08
  Во Ченгду свечено се одржа 4-та Западна конференција за микробранови на IME2022. Како голем собир на микробранови, милиметарски бранови и антени со индустриско влијание во западниот регион, овогодинешната Западна конференција за микробранови продолжи да ја проширува својата ...
  Види Детали
  Што е RF преден дел?

  Што е RF преден дел?

  2022-05-23
  1) RF предниот дел е основната компонента на комуникацискиот систем. Нејзините перформанси и квалитет се клучните фактори кои ја одредуваат моќноста на сигналот, мрежата в...
  Види Детали
  LoRa VS LoRaWan

  LoRa VS LoRaWan

  2022-02-25
  LoRa е кратенка од Long Range. Тоа е технологија за близок контакт на ниски растојанија и далечина. Тоа е еден вид метод, чија најголема карактеристика е поголемата оддалеченост на безжичниот пренос во истата серија (GF, FSK итн.) распространета подалеку, проблемот со мери...
  Види Детали
  Предности на 5G технологијата

  Предности на 5G технологијата

  2022-01-21
  Тоа беше информирано од кинеското Министерство за индустрија и информатичка технологија: Кина отвори 1,425 милиони базни станици за 5G и оваа година ќе промовира голем развој на 5G апликации во 2022 година. звучи како 5G навистина да зачекорува во нашиот реален живот, s. ..
  Види Детали
  Што ќе им донесе 6G на луѓето?

  Што ќе им донесе 6G на луѓето?

  2021-10-21
  4G го менува животот, 5G го менува општеството, па како 6G ќе ги промени луѓето и што ќе ни донесе? Џанг Пинг, академик на Кинеската академија за инженерство, член на Советодавниот комитет на групата за промоција на IMT-2030(6G) и професор во Пејџин...
  Види Детали