A'afiaga ole RF fa'aoga vaega fa'aoga ile feso'ota'iga uaealesi

I tausaga talu ai nei, mo le faʻamoemoe o le faʻasaoina o tau ma faʻaitiitia le toe faʻaluaina o le fausiaina, o le tele o faʻasalalauga i totonu o le fale ua faʻaaogaina le faʻataʻitaʻiga o le tele-tuufaatasia faiga e faʻasoa se potu ma isi sub-systems.O lona uiga e fa'apipi'i fa'alilolilo fa'alilolilo ma fa'ailoga fa'aopoopo i totonu o fa'asalalauga tu'ufa'atasi masani ma fefa'asoaa'i faiga fa'asoa i totonu e maua ai fa'asalalauga fa'atele, tele-faiga, tasi-ala, po'o le lua-auala.

O le fa'amanuiaga e fa'aitiitia ai le toe fa'aluaina o atina'e ma fa'asao avanoa.Ae ui i lea, o faʻafitauli e mafua mai i ia faiga faʻasalalauga i totonu o loʻo faʻateleina.O le ola fa'atasi o le tele o faiga e fa'aalia ai le fa'alavelave fa'atasi.Aemaise lava, o le faʻaogaina o laina faʻapipiʻi e tutusa, ma o laina vaeluaga e laʻititi, o le faʻafefe pepelo ma le PIM i le va o faiga eseese e aʻafia foi.

I lenei tulaga, o se masini passive lelei lelei e mafai ona faʻaitiitia ai aʻafiaga o lenei faʻalavelave.O le le lelei o le RF passive masini lava ia o le a taʻitaʻia ai foi le paʻu o nisi o faʻamatalaga fesoʻotaʻiga, ma o masini maualuga o le a iai se aafiaga lelei i luga o fesoʻotaʻiga lelei, e taofia ai le tupu mai o faʻamaʻi faʻafefe, faʻalavelave, ma faʻaesea.

O ituaiga autu o faʻalavelave i fesoʻotaʻiga uaealesi e vaevaeina i totonu o le faʻalavelave faʻalavelave ma le faʻalavelave faʻalavelave.In-system interference e fa'atatau i 'ese'ese o le fa'aili fa'asalalau, lea e pa'u atu i le fa'alavelave a le faiga lava ia e mafua mai i le fa'aili o lo'o maua.O le fa'alavelave fa'a-va-fa'aogaina e masani lava ona fa'aoso fa'asese, fa'aesea o mea e maua ai, ma fa'alavelave PIM.

Fa'alagolago i se feso'ota'iga masani ma tulaga fa'ata'ita'iga, o masini passive ose mea taua e a'afia ai feso'ota'iga masani.

O mea taua o le faia o se vaega passive lelei e aofia ai:

1. Faaesea

O le le lelei o le fa'aesea o le a mafua ai le fa'alavelave i le va o faiga, fa'aosoina o le PIM se'ese'ese ma le tele-carrier, ona fa'alavelave lea i le fa'ailoga pito i luga.

2. VSWR

I le tulaga o le VSWR o vaega passive e fai si tele, o le faʻaaliga faʻaalia e sili atu, i tulaga ogaoga o le a faʻailoaina le nofoaga autu mo le faʻaleagaina o elemene RF ma faʻamalosi.

3. Teena i fafo-o-faaili

O le le lelei o le teenaina o fafo o le a faʻateleina ai le faʻalavelave faʻalavelave, ae lelei le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina, ma le faʻaesea lelei o le taulaga o le a fesoasoani e faʻaitiitia le faʻalavelave i le va o faiga.

4. PIM - Passive Intermodulation

O oloa tetele a le PIM e pa'u'u i le fa'aau i luga o le a mafua ai le fa'aleagaina o le fa'atinoga o le fa'aogaina.

5. Malosiaga malosi

I le tulaga o le tele-carrier, maualuga le malosi o le gaosiga, ma le maualuga o le maualuga o le maualuga o le faʻailoga, o le le lava o le malosiaga o le a taʻitaʻia ai le maualuga o le avega.O le mea lea e mafua ai ona pa'ū le lelei o fesoʻotaʻiga, lea e mafua ai le faʻafefe ma le afi.I tulaga ogaoga, e mafai ona talepe pe susunuina meafaigaluega, ma mafua ai ona paʻu le nofoaga autu.

6. Fa'agasologa o masini ma meafaitino

O meafaitino ma gaioiga e le o tapunia, e taʻitaʻia saʻo i le faʻaleagaina o le faʻaogaina o le masini, ae o le umi o le masini ma le faʻaogaina o le siosiomaga e faʻaititia tele.

I le faaopoopo atu i mea taua o loʻo i luga, o loʻo i ai nisi tulaga lautele e pei ona taua i lalo:

1. Fa'aofi gau

Fa'aofi gau i luga o le fa'apotopotoga e fa'aitiitia ai le malosi o le fa'ailo i luga o le so'otaga e a'afia ai le inisiua, a'o fa'atuputeleina le nofoaga sa'o o le a fa'aalia ai le fa'alavelave fou, ma na o le fa'aleleia atili o le fa'aogaina o le nofoaga autu e le fa'afeiloa'i ai le si'osi'omaga, ma i tua atu o le laina fa'atele le laina sili ona lelei fa'aogaina laina. pe a faʻaleagaina le maualuga o le faʻailoga o le transmitter, o le a aʻafia ai le faʻamoemoeina o le faʻataunuʻuina o le mamanu tufatufaina i totonu.

2. Fesuia'iga i totonu

O le tele o fesuiaiga o le a taʻitaʻia ai le le lelei o le faʻailoga o le faʻailoga i totonu, pe a iai le tele o vaʻavaʻa o le a aofia ai le aʻafiaga, ma aʻafia ai le faʻamoemoeina o le faʻatinoina o le faʻasologa o totonu.

O le mea lea, o vaega passive e faia se sao taua i le fausiaina o le nofoaga autu o fesootaiga fesootaiga.

Jingxin e taulaʻi i aifa'avasegaina o vaega passivee manaʻomia mo tagata faʻatau, pe mai le uluai iloiloga, fautuaga i le vaeluagalemu o le mamanu, poʻo le tuai o le gaosiga o le tele, matou te tausisia le lelei muamua, e tuʻuina atu auaunaga i tagata faʻatau i le lalolagi atoa.

RF pa'u vaega


Taimi meli: Oke-13-2021