Вести

 • Celebrating the 10th Anniversary,Jingxin Entering the Development of Next Decade

  Прославувајќи ја 10-годишнината, Џингксин влегува во развојот на следната деценија

  Џингксин веќе имаше 10 години на 1 март 2022 година, кој започна од мал бизнис во мал стан, сега се покажа дека е етаблиран производител на компоненти за микробранови RF.Jingxin е основана од г-дин Чао Јанг во 2012 година. Оттука, бизнисот порасна брзо, и постепено се прошири ...
  Прочитај повеќе
 • The importance of dB for RF design

  Важноста на dB за RF дизајн

  Со оглед на проектниот индикатор за RF дизајн, еден од најчестите зборови е „dB“.За инженер за RF, dB понекогаш е исто толку познато како неговото име.dB е логаритамска единица која обезбедува пригоден начин за изразување соодноси, како што е односот помеѓу влезниот и излезниот сигнал.Бидејќи dB и ...
  Прочитај повеќе
 • LoRa VS LoRaWan

  LoRa VS LoRaWan

  LoRa е кратенка од Long Range.Тоа е технологија за близок контакт на ниски растојанија и оддалеченост.Тоа е еден вид метод, чија најголема карактеристика е поголемата оддалеченост на безжичниот пренос во истата серија (GF, FSK итн.) распространета подалеку, проблемот на мерење на растојанието и растојанието коегзистираат...
  Прочитај повеќе
 • Detailed introduction of Low PIM Termination Load

  Детален вовед за ниско оптоварување за завршување на PIM

  Оптоварување со ниска интермодулациска моќност, ниско оптоварување за завршување на PIM, вклучително и единица за слабеење со ниска интермодулација и оптоварување на намотување со ниска интермодулациска моќност поврзано со излезот на единицата за слабеење со ниска интермодулација.Корисниот модел има едноставна структура и користи ниска интермодулациска ...
  Прочитај повеќе
 • 5G Technology Advantages

  Предности на 5G технологијата

  Тоа беше информирано од кинеското Министерство за индустрија и информатичка технологија: Кина отвори 1,425 милиони базни станици за 5G и оваа година ќе го промовира големиот развој на 5G апликациите во 2022 година. Звучи дека 5G целосно зачекорува во нашиот реален живот, па зошто дали треба да развиеме 5G?...
  Прочитај повеќе
 • Passive intermodulation (PIM) effect in base stations

  Пасивна интермодулациска (PIM) ефект во базните станици

  Познато е дека активните уреди имаат нелинеарни ефекти во системот.Развиени се различни техники за подобрување на перформансите на таквите уреди за време на фазите на дизајнирање и работа.Лесно е да се занемари дека пасивните уреди можат да воведат и нелинеарни ефекти кои, додека понекогаш ...
  Прочитај повеќе
 • What is RF attenuator ?

  Што е RF атенуатор?

  Атенуатор е електронска компонента која е широко користена во електронската опрема, а нејзината главна функција е да обезбеди слабеење.Тоа е елемент кој троши енергија, кој се претвора во топлина по потрошувачката на енергија.Неговите главни цели се: (1) Прилагодување на големината на сигналот во колото;(2) Во та...
  Прочитај повеќе
 • Connection between RF Combiner and Hybrid Coupler

  Поврзување помеѓу RF Комбинатор и Хибриден спојувач

  Комбинаторот на различни фреквенциски опсези се однесува на синтезата на моќноста на сигналот на два различни фреквенциски опсези.На пример, RF Combiner CDMA и GSM синтеза на моќност;Синтеза на моќност CDMA/GSM и DCS.Поради големото фреквентно раздвојување на двата сигнала, RF Combiner двата фреквенциски сигнали може да...
  Прочитај повеќе
 • Importance of RF filters

  Важноста на RF филтрите

  Зошто RF филтрите стануваат поважни? Брзиот раст на мобилните безжични податоци и 4G LTE мрежите доведе до зголемена побарувачка за нови опсези и за агрегација на оператори за комбинирање на опсези за да се приспособат на безжичниот сообраќај.3G мрежата користи само околу пет опсези, а LTE мрежите сега користат повеќе...
  Прочитај повеќе
 • RF Cavity Filter structure and traditional assembly

  Структура на филтер за шуплина RF и традиционално склопување

  Алатките и инструментите што се користат се: алати: електричен шрафцигер, шрафцигер Филипс, ален клуч со филтер со шуплина RF, шрафцигер за отстранување грешки со рамно сечило итн.;инструменти: векторски мрежни анализатори, како што се E5071B, MS4622B, RF филтер за празнина итн.;традиционалната механичка...
  Прочитај повеќе
 • The difference among power splitter, coupler and combiner

  Разликата меѓу разделувачот на моќноста, спојката и комбинирачот

  Разделувачот на енергија, спојката и комбинирачот се важни компоненти за RF системот, па затоа би сакале да ја споделиме неговата разлика меѓу нив за нивната дефиниција и функција.1.Поделител на енергија: подеднакво ја дели моќноста на сигналот на една порта до излезната порта, која исто така е именувана како разделувачи на енергија и, кога се ...
  Прочитај повеќе
 • The impact of RF passive device design and manufacturing on applications

  Влијанието на дизајнот и производството на пасивни уреди за RF врз апликациите

  Според принципите на дизајнот и производството и производствените процеси, пасивните уреди што се користат во тековната мрежа можат да се поделат на типови на шуплина и микроленти.Уредите за шуплина главно вклучуваат компоненти за шуплина, филтри за шуплина, спојници за шуплина и хибридни, а уредите со микроленти главно вклучуваат ...
  Прочитај повеќе
12Следно >>> Страница 1/2